Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träna på att tävla – Pay & Jump och Pay & Ride


Detta är träningar som genomförs under former som liknar en lokaltävling, dvs. en extern tävling med både borta-ekipage och ridskoleekipage. Pay & Ride innebär att träna på dressyrprogramridning och på en Pay & Jump tränar du på banhoppning under tävlingslika former. Syftet är att förbereda ryttare och oerfarna hästar inför kommande uppgifter på tävlingsbanan, men under förenklade former.

 

 

Det mesta är precis som på en lokal dressyr- eller hopptävling. Men man ställer exempelvis inga krav på att ryttaren bär kavaj och vita ridbyxor, inte heller på att hästen är knoppad. Det förs heller inga resultatlistor och ingenting registreras i Tävlingsdatabasen (TDB).

En träningstävling kan däremot vara ett ypperligt tillfälle att träna på just allt detta, som man oftast inte gör under sin vanliga träning. Det kan vara bra att det inte sker för första gången på en "riktig" tävling, t.ex. det här med att rida i andra sorters kläder. 

Ibland lånar vi ut vår anläggning till Djurgymnasiet Stockholm när elever på hästlinjen där får i uppgift att planera och genomföra träningstävlingar under sin praktiktjänst.

Uppdaterad: 29 SEP 2017 11:07 Skribent: Webbkoordinator

Postadress:
Tyresö RF - Ridsport
Fårdala gård, Ridskolevägen 2
13530 Tyresö

Kontakt:
Tel: 087704260
E-post: info@tyresoryttarfor...

Se all info