Hoppa till sidans innehåll

Hästar åren 2006-2011


 Elof CK11

 

ELOF  var en maxad B-ponny, mörkbrun och född 1996. Han var född i Tyskland, men bodde i Sverige i många år. Han hade okänd härstamning. Elof köptes till ridskolan i augusti 2009. Men han fick problem med bakbenshältor 2011, och veterinären konstaterade att han hade spatt i haserna. Efter sommarbetet blev han ännu sämre, så den 27 september 2011 avlivades han. Elof var väldigt omtyckt även om han var lite väl pigg och het för vissa ryttare. Han var lätt att rida i form och var bussig att rida. Han var duktig på att hoppa, men även där kunde han bli lite stark. I början var Elof otroligt het och springig, men efter ett år lugnade han ner sig och kunde till och med vara med på vissa nybörjarlektioner. Elof var väldigt snäll att sköta om i stallet den första tiden. Men när han blev halt blev han surare i spiltan, kanske för att han hade ont. Nu får han springa så fort han vill på De Evigt Gröna Ängarna. Vila i frid Elof! Vi saknar dig! 

 

 

 

 

 

Ronja FÖ11 

RONJA

är född 1989. Hon är ett brunt russ från Lojstahed. Hon har varit på ridskolan sedan 1996 och pensionerades i juni 2011. Hon var snäll att sköta, lagom pigg och bussig att rida, men hon kunde vara lite dum mot de andra hästarna ibland. Hon har vunnit Stockholms Lektionshästmästerskap i hoppning, så hon har varit en duktig hoppare. Hon var en jättebra lektionponny när hon inte var brunstig, då kunde hon bli lite kittlig. Ronja blev framröstad till Stallbästis 2008, och det är för att hon är en sådan snäll häst att sköta och rida. Det är ridläraren Annica Amnér som äger Ronja nu. Hon bor nära Nynäshamn. Ronja har blivit betäckt av New Forest hingsten Golden Boy, så vi håller tummarna att hon blir dräktig. Ronja har haft föl tidigare.

 

 

 

 

Laikmet CG10 

LAIKMETS är en brun valack född 2005 i Lettland. Han importerades straxt innan han kom till oss i januari 2010. Vi hyrde honom från Visingsö fram till sommaren 2010, och köpte honom sedan. Han är ca 162 cm hög. Han går lätt i form och har fina gångarter. Han är duktig i dressyr, men håller fortfarande på att utbildas. Han älskar att hoppa, då tänder han till rejält och han visar stor hoppbegåvning. Han är snäll att sköta, men kan vara lite lekfull och nafsig. Han var en av ledarna i hagen. Laikmet betyder era på lettiska. Laikmets såldes i april 2011 p g a att han inte riktigt trivdes som ridskolehäst.

 

 

 

Mine sommaren 2010

 

Mine

föddes 1994 i Tyskland, hon var av rasen Haflinger. Mine kom till oss i juli 2003. Då kunde hon inte så mycket, och hon var rätt envis att rida. Men under årens lopp utvecklades hon till en jätte bra lektionshäst. Hon var framgångsrik i både hoppning och dressyr på klubbtävlingar. Hon har varit en utmärkt voltigehäst.

 

Hon var alltid en bestämd dam, som testade sin ryttare för att se om de höll måttet. Var ryttaren bestämd så gick Mine som en klocka. Mine var en karaktär här på ridskolan, en häst som gjorde avtryck.

Tyvärr lämnade hon oss för alltid tisdag den 9 november 2010. Mine blev sparkad på hasen för flera år sedan, och hasen svullnade och gjort henne halt till och från sedan dess. Veterinären gjorde allt i sin makt för att lindra hasens besvär, men tillslut fanns det inget mer att göra enligt veterinären. Det kändes otroligt tråkigt att mista en sådan fin ponny som Mine, hon blev bara 16 år gammal.

Men i fantasin får vi se henne galoppera över De Evigt Gröna Ängarna, vår gula fina ponny!

 

 

 

 

 "Pärlan" Palburga T 2009

 PÄRLAN heter egentligen PALBURGA, hon är ett svart sto född 8 juni 1997 i Holland. Hon är ca 167 cm hög och e. Gribaldi u. Ansburga ue. Blanc Rivage. Vi köpte henne i maj 2009, hon har tidigare stått på Nässjö ridskola. Vi sålde henne till en f.d. elev, Anki Eksell, i juni 2010. Vi sålde henne för att hon inte skulle klara av att gå två lektioner om dagen, hon skulle behöva ridas av samma person ofta eftersom hon lätt blev sned. Hon hade fina gångarter och var lättsam att rida. Hon var populär att rida på lektion. Hon var bättre i dressyr än i hoppning, men hon tyckte ändå om att hoppa. Hos oss fick hon inte hoppa på lektion det sista halvåret för att hon lätt blev stressad om någon kom efter i språnget. Vi vet att hon har haft minst ett föl, och det kan man se på hennes mage. Vi fick reda på att Pärlan är halvsyster med den fantastiska svarta dressyrhästen Totilas som fick rekordhöga poäng på EM 2009, så hon har fint blod i sig. Hennes nya ägare skickade henne till betäckning på en gång, hos hingsten Ampere. Ska bli spännande och se vilket fint föl som kommer komma ut 2011.

  

 

 

 

 Mynta 2009

MYNTA var en korsningsponny född 1994, hon var fux och hade okänd härstamning. Hon var ca 125 cm hög. Hon kom till oss i mars 2010, och fick tyvärr benet avsparkat i hagen den 8 juni 2010. Vi fick alltså bara ha henne hos oss i tre månader. Mynta var en mycket snäll ponny, hon var väldigt pigg och glad. Men hon ínte gå så många lektioner, för när hon kom till oss var hon kraftigt överviktig och hade inte blivit riden på ett år. Så hon gick bara lektion varannan dag för att inte överbelasta sig. Men de lektioner hon gick var hon en toppen ponny. Hon hade tidigare ägts av samma ägare i 10 år. Så olyckan i hagen var en tragedi, vi kommer sakna Mynta mycket!

  

 

   

  

 

 

 

 Wincent i maj 2010

WINCENT var en brun vallack född 2001 och importerad från Tyskland. Han var ca 169 cm hög men av en lättare modell. Han var av rasen Hannoveranare och hans stamtavla var e. Westminister u. Hellena ue. Veritas. Han kom till ridskolan i april 2009, och då hade han bara varit i Sverige i fyra dagar! Wincent var en häst med stor utstrålning och fina gångarter, han var pigg att rida. Han gick lätt i form. Han var en riktigt bra hoppare och det gillar han att göra, men han var rätt sprallig så han behövde en rutinerad ryttare då. Wincent var en väldigt lekfull och nyfiken kille, men han var snäll att sköta. Tyvärr fick han kronisk hovledsinflammation i båda frambenen som inte ville bli bättre trots många behandlingar. Wincent avlivades i maj 2010 och lämnade ett tomrum av sin stora personlighet.

 

 

 

 

 Vojaz

VOJAZ

var en fuxvallack född 2001. Han var importerades från Litauen 2008. Han var 165 cm hög, men var av en tunnare modell. Vojaz kom till ridskolan i slutet av januari 2009 och avlivades p g a hälta i april 2010. Vi vet inte så mycket om hans tidigare liv, men han verkade vara en pigg och nyfiken kille. Han hade väldigt flotta gångarter, så han var ett starkt dressyrämne. Han var trevlig att rida i dressyr, lätt att rida i form. Men han har lite svårt att hålla ihop sig i galoppen. Han hoppade bussigt, men kunde bli lite snabb och stark. Han hade en last, han var en vävare när han blev stressad. Han älskar sin boxgranne Natasja, hon var som hans mamma.

 

 

 

 

 

Engla Canel 2009  

  

ENGLA CANEL är en Welsh ponny på ca 118 cm, han är född 2000. Han är brun med bläs och fyra vita strumpor. Hans stamtavla är: e. Twilight Mystic u. Engla Chloe´ ue. Molstabergs Molnet, och han är född hos Lovisa Eriksson, Öresundsbro. Canel kom till ridskolan i mars 2009 och såldes till Ponnylyckan i Landvetter i mars 2010.  Han passade inte att vara lektionsponny och gå i ridhus varje dag. Han blev istadig och hade ingen lust att jobba. Han var tidigare turridningshäst i Huddiksvall, men hade även dragit timmer i skogen! Han var hingst ganska länge och har betäckt, och fastän han är vallack nu så var han lite hingstig fortfarande. Han hade ett harem med ston som han försvarar mot andra vallacker. Han var snäll att sköta så han blev en stor favorit bland barnen. 

 

 

 

 

 

 

 

 Trollet 2009

TROLLET är en B-ponny på 118 cm  född 1997. Han är korsning mellan Shetlandsponny och Connemara, men hans stamtavla är okänd. Han döptes till Guppy när han föddes, men döptes om av dem vi köpte honom av. Trollet kom till oss i mars 2009 och såldes i mars 2010 till Ponnylyckan i Landvetter. Trollet trivdes att jobba och gå i ridhuset varje dag, han blev istadig och var okänslig. Trollet var en viktbärande ponny med stor personlighet. Han var lite nafsig, men snäll om man var bestämd mot honom.

  

 

 

Surprise huvud vol08

SURPRISE

föddes på ridskolan 1997, hennes mamma är Misty som fortfarande bor på ridskolan. Surprise pappa är högst troligt en Haflinger, hon är svettfux och maxad B-ponny. Surprise är inriden på ridskolan.

Surprise såldes i september 2009 till en av våra elever, Wilma Nordberg. Surprise var lite för pigg, och lite för egensinnig ibland för att passa på ridskolan. Hon kunde ha perioder då hon fungerade jätte bra på lektionerna, men så kom det en period när hon tröttnade och roade sig med att slänga av sina elever. Surprise passar mycket bättre med att bli riden av samma ryttare hela tiden. Hon är en jätte duktig hopphäst, så hon kommer nog få kul med Wilma som också tycker om att hoppa. Surprise var välutbildad i dressyr och gick fint på tygeln med rätt ryttare. Eftersom Surprise har flyttat till grannstallet på Uddby gård så kommer vi nog få se henne ofta ändå. Vi hoppas att "Suppan" har det bra med Wilma med familj.

 

 

 

Nordyk huvudvol08

NORDYK var en fux vallack född 2003. Han var en en D-ponny med okänd härstamning. Vi lånade honom först från Grällsta ridcenter från januari 2008. Men sedan löpte vi honom för han var en sån trevlig ponny. Han hade lätt för att gå i form, han hade en snygg sida och bra gångarter. Han var en viktbärande ponny men lite seg. Han hoppade väldigt bra, men kunde bli pigg och busa. Tyvärr utvecklade han sin busiga sida och blev en avkastarkung på lektionerna. Det blev så illa att vi inte vågade ha med honom på lektion. Att rida till honom hjälpte inte eftersom han aldrig försökte slänga av då, utan han gjorde det bara på lektionerna. Troligen blev han uttråkad att gå på lektion. Så han såldes till hästhandlaren Sven-Inge i Ängelholm i maj 2009.  Nordyk var jätte snäll att sköta om i stallet, och en mycket söt ponny. Vi hoppas att han har ett bra hem nu där han kommer till sin rätt.

 

 

 

 Krokus huvud08

KROKUS A var ett brunt sto född 1996 och hon avlivades i maj 2009 pga kronisk ledinflammation. Hon var e. Krius xx u. Tokai Lady ue. Heropolis och var ca 160 cm hög. Krokus kom till TRF i december 2005, då var hon bara sporadiskt Western riden. Krokus hade fina gångarter och var väldigt lätt att rida i form. Hon tyckte mycket om att hoppa och hade lätt för sig. Hon kunde ibland bli lite istadig, ibland när hon blev upphetsad vid t.ex. hoppning eller i dressyren när man pressade henne. Hon utvecklades enormt bra under sin tid hos oss och blev snabbt en populär ridhäst.  Hon hade ett kraftigt överbett, så hon såg lite rolig ut om man lyfte på läppen. Krokus var duktig i både dressyr och hoppning på klubbtävlingarna. Hon var väldigt snäll och mild att sköta, men kunde vara sur mot andra hästar. Hon var en söt och lätt liten häst som vi saknar mycket. 

 

 

 

 Cascada 08

CASCADA var en skimmel född 1999 och hon avlivades i mars 2009. Hon var ca 165 cm hög. Hon stavades egentligen Kaskada, för hon var född i Polen, e. Tycjan u. Kama ue. Klobuk. Vi hyrde henne ett år från Grällsta, men  köpte henne 2007 för hon var en sån trevlig häst. Hon var söt häst som var rätt oerfaren när hon kom 2006. Men hon var mycket begåvad  både dressyr och hoppning, hon lärde sig massor under sin tid hos oss. Hon kunde få perioder då hon blev väldigt sprallig och glad när man red henne, men för det mesta var hon lite seg.  Hon var jättesnäll att sköta. Hon verkade ha brutit käken tidigare för hon såg lite vanskapt ut på ena sidan. Cascada var duktig i både dressyr och hoppning, och deltog i både klubbtävlingar och Stockholms-cupen med bra resultat. Cascada hade spatt i hasen som blev så illa att hon inte kunde röra sig utan smärta. Hon lämnade oss för alltid den 25 mars 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 Slottet huvud08

SLOTGRAVIN

var brun och född 1999 och avlivades i mars 2009. Hon var importerad från Holland och e. Grandville – Ramiro och ca 165 cm hög. Vi kallar henne ”Slottet” som smeknamn, och hon kom till TRF i augusti 2004. Hon saknade lite motor, och kunde vara lite svår att få igång. Men fick man fart på henne var hon fin i dressyren. Hon var rätt osäker i hoppningeni början, men sina sista år älskade hon att hoppa och hon fick egen bjudning. Eftersom hon var så långsam så passade hon aldrig som dressyr eller hopphäst på tävlingar. I stallet var hon jättesnäll att sköta om, men kunde vara huvudskygg. Slottet opererades för enrapment, vilket är ett veck i strupen som kan hindra henne för att få tillräckligt med luft. Hon mådde lite bättre efter operationen, men ett år senare hade det kommit tillbaka. Personalen ville att veterinären skulle undersöka henne ännu mer grundligt eftersom de kände att det var något allvarligt fel på henne. Då upptäckte veterinären att hon även hade den ovanliga sjukdomen Cushings, en ämnesomsättningssjukdom. Det var det som gjorde henne så trött och muskelfattig, hon mådde inte bra. Slottet fick somna in den 25 mars 2009.

 

 

 

 

Sigill huvud08

HAGENS SIGILL var skimmel och född 1992 och avlivades i januari 2009 pga ålderdoms förslitningar. Han var Connemara och e. Värnbergs Orion – Blue Chief och var ca 158 cm hög. Sigill kom till TRF i februari 2004. Han var välutbildad i dressyr och kunde det mesta - med fina gångarter, han var bekväm att sitta på och lätt att rida i form. Men han hade ett stort problem, hans nerver! Han blev lätt nervös och stirrig, men med rätt ryttare trivdes han.Han hade dessutom hinderfobi, han kunde hoppa riktigt flott, men det var alltid med risk för ryttarens liv. Så efter ett par år med terapi att hinderfobin skulle gå över, gav personalen upp och han fick vilodagar när det var hoppning.Sigill var ledare i hagen fastän han var så feg. Sigill var en vacker häst med utstrålning, han lämnade ingen oberörd. Många tyckte om "Sigge" eftersom han var så mysig att rida, och en utmaning. Vi kommer alla minnas Sigill förevigt. 

 

 

 

 


Don Habitus 08

TJÖRNAGEGÅRDS DON HABITUS  är ett Danskt halvblod född 1997 i Danmark. Han var en av ridskolans bästa stora hästar i både dressyr och hoppning, men såldes i januari 2008 till familjen Örtholm som red på ridskolan i många år. Innan han kom till ridskolan hade han tränat upp till1.30 m i hoppning, men han var även väldigt välskolad i dressyr. Don stod på ridskolan i 5 år. Han var tuff personlighet i stallet, kunde se lite grym ut särskilt vid matdags, men egentligen hade han ett hjärta av guld. Don var väldigt omtyckt på lektion, han kunde gå med alla typer av elever eftersom han anpassade sig så väl efter elevernas nivå. Han var ganska fartig, älskade att hoppa snabbt. Tyvärr hade han problem med sina ben och blev ofta halt, han t.o.m. opererades för några år sedan. Veterinären sa tillsist att Don inte skulle hålla för att bli riden mer än en gång per dag, och en ridskolehäst måste kunna gå minst två lektioner per dag. Så därför fick familjen Örtholm köpa honom, vi är säkra på att de har fått en kanonfin häst och hoppas att de kommer trivas bra med honom.

  

 

 

Easy07  

EASY var en D-ponny född 1994. Han hade okänd härstamning härstamning men såg ut som en Connemara, han var mörkbrun. Easy kom till ridskolan i april 1999. Då var han bara 5 år, så det mesta han kunde lärde han sig hos oss. Han råkade ut för en olycka i hagen den 13 oktober 2008, han blev sparkad så ena bakbenet gick av. Han avlivades på platsen. Det blev en stor chock för både personal och elever på ridskolan. Easy var en av ridskolans absolut bästa dressyr- och hopponnyer. Han placerade sig i toppen på nästan samtliga klubbtävlingarna i både dressyr och hoppning under flera år.
Han kunde vara lite nafsig  i spiltan, men var egentligen mest busig. Han var en underbart bra lektionsponny som både de duktiga ryttarna och nybörjarna älskade. I hagen var han en riktig tjejtjusare som gillade när det kom nya ston till hagen, för då kunde han leka lite macho. Tyvärr var det nog det som orsakade hans skada, ett av stona sa ifrån. Men det är lätt att se Easy i hästhimlen på De Evigt Gröna Ängarna, där springer han omkring och kråmar sig för tjejerna.
Vi kommer alltid ha Easy i våra hjärtan, saknaden efter honom kommer alltid vara stor.

  

  

 

 

Supreme hette egentligen Beaklunds Surprise, men vi hade redan en Surprise i stallet så därför fick hon heta Supreme i stället. Hon var född 1994 i Danmark. Hon kom därifrån oss i januari 2005. Hon var en våra mest välutbildade hästar och hon hade tävlat framgångsrikt i både dressyr och hoppning innan hon kom till oss. Hos oss placerade hon sig alltid på klubbtävlingarna. I början hos oss var hon väldigt hetsig och svår att rida för de orutinerade ryttarna, men de sista åren blev hon en perfekt lektionshäst. Hon var väldigt snäll och lydig att rida, det var vid hoppning hon var svårast eftersom hon blev så pigg. Hon kunde verka sur i spiltan, men det var mest grimaser. Hon drogs med flera hältor de sista åren, hon blev behandlad men kom alltid igen, hon var en fighter. Men till sist fanns det inget mer att göra, hon skadade dessutom  sitt öga allvarligt, så därför fick hon hastigt lämna oss den 15 mars för att slippa lida. Hon var en from häst som ALLTID ville göra sitt bästa, hon älskade att vara ryttaren till lags. Vi är många som är väldigt ledsna över att behöva mista en sån fin ponny. Vila i frid Supreme.

 

 

 

 

SHAGGY var en liten D-ponny född 1997. Han hade okänd härstamning och var brunskäck. Han kom till TRF i augusti 2003 och såldes i februari 2008. Han var en snygg ponny som kunde gå bra i dressyr, men det krävs en väldigt tuff ryttare för han blev istadig då och då. Han hoppade fint när han ville, men han var lite svår att få över när han inte ville. Shaggy var inte så snäll i spiltan, även om det blev bättre med åren. Shaggy var ledare i hagen och en riktig tjejtjusare. Hans bästis var Sigill. Shaggy passade inte så bra på ridskolan så han skulle såldes så att han kanske kunde få ett mer passande hem. Vi hoppas att han kommer till någon som tycker mycket om honom.

 

 

 

  

 

MOSES heter egentligen Mosens Sogano var en fux vallack född 2001. Han var importerad från Danmark, e. Sorel ue. Heleneikos xx. Han kom till ridskolan i maj 2007 och reds bara av ridlärarna, för han var väldigt orolig vid uppsittningen och kunde bocka iväg ibland.  Det gjorde att han aldrig kunde börja lektion. Vi gjorde en utredning hos veterinären för att kolla upp vad som kunde vara fel, men hittade inget större fel. Därför sålde vi tillbaka honom till hästhandlaren som vi köpt honom ifrån. Moses var väldigt grön i ridningen men var otroligt snäll och läraktig. Han hade väldigt trevliga gångarter. När han löshoppades hoppar han bra, dock lite valpigt. Vi hoppas att han kommer till ett bra och lugnt hem. 

 

 

  

 

 

RYAN´S CHARLIE var en maxad D-ponny född 2002 och dog 24 januari 2008. Han var importerad från Irland och var svettfux. Han kom till ridskolan i februari 2006. Vi blev lurade att han var 6 år när vi köpte honom, och eftersom han var så lättriden och snäll fick han börja gå lektion rätt snart. Men hösten 2006 fick vi reda på sanningen, och efter det fick han en lugn tillvaro och gick bara en lektion om dagen.Han var en fantastiskt trevlig häst att hålla på med, genomsnäll! Han hade ett gott hjärta och själ. Han var en snygg ponny som lätt gick i rätt form. Han gjorde alltid sitt bästa när man red honom och han hade lätt för att lära sig. De sista veckorna i sitt liv fick han foderstrupsförstoppning flera gånger, en väldigt otäck upplevelse varje gång. Veterinären gick ner och tittade i strupen och konstaterade att det tyvärr inte gick att göra något. För att förhindra fortsatt lidande togs han bort på veterinärkliniken på en gång. Det är stor sorg och saknad efter Charlie, en av stallets absolut populäraste hästar som kom 3:a i Stallbästistävlingen 2007. Att mista en sån underbar ponny som Charlie känns hårt i hjärtat.

 

 

 

  

  

  

O´BOY! är en småponny född 1987. Han kom till ridskolan 1991 och pensionerades i juni 2007. Så han stod på ridskolan i 16 år! Han var en stickelhårig fux, Welsh till rasen. Han var en trygg lektionshäst som gjorde sitt bästa. Men hoppa det ville han inte göra, han tyckte hindrena var spöken. Fast löshoppade man honom kunde han hoppa hur högt som helst. Han kunde se lite sur ut i spiltan, men han var egentligen jätte snäll. Han blev en väldigt populär ponny. O´Boy bor numera hos en hästuppfödare i Tingsryd, Småland, som har några små barn som vill ha en liten trygg ponny att rida på, och det är O´Boy. Även fast han var 20 år, var han fortfarande pigg och frisk som en nötkärna in i det sista.

  

 

 

 

 

 

Amira

AMIRA som var importerad från Lettland var född 1998, e. Amulets – Manifests. Hon var brun och ca 177 cm hög och därmed stallets största häst. Hon kom till TRF i december 2006 och utvecklades bra till en början. Hon rörde sig fint och hoppade bra. Men efter en tid blev hon ovanligt orkeslös och seg. Efter undersökning av veterinär konstaterades att hon hade kronisk bronkit och hovledsinflammation. Hon  avlivades i april 2007. Det är oerhört tråkigt med tanke på hur trevlig häst hon var. Hon är genom snäll och rörde sig trevligt. Men all ridning var smärtsamt för henne, så det fanns tyvärr inget att göra.

 

  

 

 

 

 

 

Tamara var född 1990 i Polen e. Eszelon II - Kontusz, och hon kom till ridskolan 2000. Hon var en helt underbar ridskolehäst. I stallet var hon genom snäll att sköta och pyssla med. På lektion gjorde hon alltid som man sa. Hon var ingen topp dressyrhäst, men hon gick lätt i form och var lätt att sitta på. Hon älskade att hoppa, och då kunde hon förvandlas till en rodeohäst. Men var det en ovan ryttare så bar hon dem som om de vore ut av glas. Hon hade problem med sin ena hov, i hornpelaren, den var missbildad så hon fick ont ut av det. Vid två tillfällen karvades halva hoven bort, det blev en lång konvalecenstid vid båda tillfällena, men när det kom till baka för tredje gången valde veterinären att ta bort henne eftersom det aldrig skulle bli bra igen. Hon lämnade oss i december 2006. Det känns tråkigt att en så bra häst tvingas lämna oss i förtid, vi är många som saknar henne.

 

 

 

  

 

 

 

 

Tåga var född 1990 med okänd härstamning, hon kom till TRF 1995. Hon var en B-ponny. Hon lärde sig det mesta hos oss, och från att ha varit ett riktigt ilsket yrväder, blev hon en bussig lektionponny de sista åren. Hon kunde vara lite sur i spiltan, men det var mot de andra hästarna hon var surast. Vi är många som minns att hon var det Arabiska fullblodet Zebats hjärtedam fastän han hade ett helt harem av damer. Tåga var lagom pigg, och för det mesta lydig och bussig, men ibland visade hon lite egen vilja. Hon var en glad hopphäst som gärna hoppade. Tyvärr fick Tåga benet troligen avsparkat i hagen i december 2006, och hon fick tyvärr lämna oss för alltid. Det var en stor chock för alla att hon försvann så hastigt, och det känns oerhört tomt utan henne.

 

 

 

 

 

 

 

RUSSIFER är född 1986 och såldes som pensionär i oktober 2006 till vår f.d. ridlärare Malin Jansson, Halmstad.

Han är ett brunt Exmoore/russ korsning. Han kom till ridskolan 1999. Han är väldigt snäll att sköta och har legat i topp på Stallbästis tävlingarna i många år. Russifer har varit framgångsrik på hopptävlingar innan han kom till oss. Han var lugn och trygg att rida och hoppade bussigt. Han var en toppenponny, och stallet lurvigaste häst! Vi är många som saknar Russifer, men han levde ett härligt pensionärsliv i Halmstad. Men i oktober 2010 avlivades Russifer p g a ålderskrämpor, 24 år gammal.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:24 Skribent: Claudia Orosco-Lindström

Postadress:
Tyresö RF - Ridsport
Fårdala gård, Ridskolevägen 2
13530 Tyresö

Kontakt:
Tel: 087704260
E-post: info@tyresoryttarfor...

Se all info