Hoppa till sidans innehåll

Hästar 1969-1985


Johanna rider Pålle på Tyresö ridskola 1969 

Foto ifrån 1969!

Johanna Martin följde uppmaningen att skicka in foto från ridskolan från förr. Hon hittade foton från när hon var 3 år och var på ponnyridning på ridskolan. Året var 1969, och som ni ser så var dagens säkerhetstänkande inte så stort på den tiden. Det ser t o m ut som de snurrat fast Johanna med stiglädret! Ponnyn hon sitter på är Pålle, han blev väldigt gammal. Johanna och Pålle står i Lerhagen, precis där uteridbanan är nu. I bakgrunden kan du se det dåvarande stallet, och bostadshuset. Sikvägen syns långt borta. Har du foton från förr? Scanna in och sänd dem gärna till ridskolan!

 

 

Elina Hirvenoja och Simonette

Här har vi ett gammalt foto av Elina Hirvenoja med Simonette ca 1982. Simonette var nog ridskolans bästa ridskolehäst under en tid. Hon var fantastiskt duktig i både dressyr och hoppning. Hon var lydig och lättriden och jättesnäll i stallet. Hon såldes till Väsby ridskola när ridskolechefen Kjell Öhrling sålde alla sina hästar 1985.

 

 

Malin Åsell och Charm 1983

 

Malin Åsell med B-ponnyn Charm på hopptävling på Årsta Slott 1983. Kolla in det nyflätade röda pannbandet och matchande tyglarna, och den gamla Jofahjälmen! Söta var de iallafall!

Charm var en riktig liten pärla till ponny. Han var jättesnäll att sköta och rida. Han var duktig i både hoppning och dressyr. Tyvärr hade han sjukdomen kvickdrag, så han hade kronisk hosta. Han såldes 1985 till Marie Wallderin som hade honom ett par år innan han tyvärr fick avlivas pga hostan.

 

 

Malin Åsell på Charm Tyresö 1983

Malin Åsell hoppar Charm på Tyresös hemmatävling på sandbanan 1983. Kolla in gamla stallet ibakgrunden. På den tiden var stakenen vita.

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:25 Skribent: Claudia Orosco-Lindström

Postadress:
Tyresö RF - Ridsport
Fårdala gård, Ridskolevägen 2
13530 Tyresö

Kontakt:
Tel: 087704260
E-post: info@tyresoryttarfor...

Se all info