På en Hallondressyr är alla vinnare

Hallondressyr är en dressyrprogramridning under tävlingslika former. Syftet är att förbereda ryttare och oerfarna hästar inför kommande uppgifter på tävlingsbanan, men under förenklade former. Perfekt för den som känner att en klubbtävling skulle bli alltför svår!
Text & foto: Kerstin Paul

Det är tryggt att samlas kring tävlingsledare Jenny. Hon berättade om hur allt går till – vilka tider man ska hålla reda på och vad var och en ska göra, exempelvis börja bygga dressyrstaket eller ta hand om sin häst.

Bokstavskonerna sitter väldigt hårt ihop ibland!
Genom att spänna upp linorna kan man enkelt se till att dressyrstaketet blir rakt längs långsidorna.

Hoppsan, dressyrstaketet hamnade för nära läktaren! Alla hjälptes åt att flytta det.

Cafeterian ställdes i ordning inne på läktaren. Uppskattat av alla frusna mammor, pappor och övriga åskådare denna kyliga dag.

Dags att gå banan med Jenny, som tipsade om hur man får till en snygg hörnpassage.

Inne i stallet gjorde ryttarna sina hästar fina.
Första startgruppen på väg mot ridhuset. Den som så önskar kan ha en ledare med sig.

Koncentrerade ryttare värmde upp sina hästar.

Efter genomfört dressyrprogram fick alla ekipage en prasslig liten påse med godis och en rosett.

Prasslig påse och klickande kamera blev för mycket för Spot som drog iväg med full fart. Funktionärerna fick med ridlärare Mikaelas hjälp hitta en säkrare metod att hantera prasselpåsar och kamera. Vi ber ryttaren och Spot så mycket om ursäkt.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:14 Skribent: Webbkoordinator