Ponnyer - Tyresö RF - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Ponnyerna på Tyresö Ridskola

Foto: Erja Lempinen

Allan

Valack född 1997. Han är en korsningsponny med okänd härstamning, troligen importerad. Allans häftiga färg kallas schabraktigrerad svettfux.

April

April är ett sto som är född 2008. April är av färgen mörkbrun. Hon är importerad från Irland.

Ashanty

Sto född 1 februari 2003. Ashanty är en korsningsponny av okänd härstamning, importerad från Tyskland. Hon är 144 cm hög och färgen kallas brunskäck.

Bergs

Bergs är ett sto och hon är född 1 augusti 2009. Bergs är av färgen skäck och hon är impoterad från Tyskland.

Cherokie Spartacus

Cherokie Spartacus som också kallas Sparris är ett sto och hon är född 24 april 2007. Hon är fuxfärgad och är 138 cm hög. Sparris är importerad från Irland.

Chico

Valack född 28 februari 2004, e. Colonel - ue. Rzewuski ox. Chico är en brun D-ponny av rasen Svensk ridponny, importerad från Tyskland. Han är 144,5 cm hög.

Chili

Chili är ett sto och hon är född 1 maj 2008. Chili är brun till färgen och hon är importerad från Danmark.

Chris

Chris är en valack och han är född 18 mars 2009. Chris är skimmel till färgen och han är 137 cm hög. Chris är importerad från Holland.

Daisy

Sto född 1999. Daisy är en korsningsponny av okänd härstamning. Hon är isabellafärgad och D-ponny med 138 cm i mankhöjd.

Dinara

Sto född 25 juni 2009, e. Dirco Hästak - ue. Just 4 You. Dinara är ett brunt Svenskt halvblod och egentligen en liten stor häst, då hon mäter 152 cm över manken.

Dingo

Valack född 15 april 1999, e. Donnerblitz - ue. okänd. Dingo är en skimmel av rasen Tysk ridponny, importerad från Tyskland. Han är en D-ponny och mäter 146 cm.

Erasmus

Valack född 1 juli 2003, e. Ernst Rasken - ue. Ripsdals Benni. Rasmus, som han kallas, är ett gulbrunt Gotlandsruss.  Han är en C-ponny med 134 cm i mankhöjd.

Flowerhill Sunset

Valack född 2003. Sonny, som han kallas, är av okänd ras och härstamning, importerad från Irland. Hans färg är fux och han är 138 cm hög.

Holmtebo Magee

Valack född 2015. Färgen är skimmel. Efter Gurteen Paddy - Hagens O'Chief - Tulira Highball. Bild kommer snart!

Hazel Cloud

Skimmel född 2015. Hazel Cloud är en Connemara från Irland. Efter Earlson - Silver Cloud - Abbeyleix Owen. Bild kommer snart!

Justus

Valack född 9 maj 2007, e. Zoy Gun - ue. Axi RW 70. Justus är en Svensk ridponny med även engelskt fullblod, Gotlandsruss, Welshponny och Svenskt halvblod i sig.

Kajsa

Sto född 2007. Kajsa är en korsningsponny av okänd härstamning, importerad från Danmark.

Klurix

Valack född 22 maj 2000, e. Junisorken - ue. Stig-Helmer. Klurix är ett brunt Gotlandsruss. Han är en B-ponny med 124,5 cm i mankhöjd.

Linea

Sto född 2008 i Danmark. Linea är en korsningsponny av okänd härstamning, men har troligen Connemaraponny i sig. Hon är importerad från Danmark. Lineas färg kallas för skimmelskäck och hon är en D-ponny på 146 cm.

Lucky

Lucky är ett sto och hon är född 2006. Lucky är skimmel till färgen och hon är importerad från Danmark. En bild på Lucky kommer snart!

Marquis de Rebel

Valack född 2 juni 2000, e. Mango AA - ue. Höjlunds Motley. Marquis, som han kallas, är en korsningsponny och importerad från Danmark. Han är en D-ponny och mäter 147 cm.

May Rosie

Sto född 2015 och är en skimmel. May Rosie kallas för Majsan och kommer från Irland. Efter Black Shadow - Kylemor Rocky - Abbeyleix Dophin. Bild kommer snart!

Mindy

Sto född 2004. Mindy är av okänd ras och härstamning, troligen en Shetlandsponnykorsning. Hennes färg kallas bruntigrerad och hon är 118 cm hög.

Minty

Sto född 1997. Minty är av okänd ras och härstamning, men hon liknar en Tinkerhäst. Hon är en D-ponny som mäter 142,4 cm över manken och hennes färg heter brunskäck.

Mountain View Mickey

Valack född 2006, e. Castleside JJ - ue. Ardravinna Andy. Mickey, som han kallas, är en skimmel av rasen Connemaraponny och mäter 145 cm över manken.

Nansen

Valack född 24 januari 2001, e. Nobis - ue. Mikrus. Nansen är en Konik Polskiponny från Polen. Han är 135 cm hög och färgen kallas musblack.

Orchid's Snowberry

Sto född 2 februari 2000, e. Orchid's Cestanii - ue. Milton. Snow, som hon kallas, är en gulbrun korsningsponny från Holland, med en del New Forestponny i sig. Hon är en C-ponny med 138,5 cm i mankhöjd.

Picco

Valack född 1993. Picco är en korsningsponny, importerad från Tyskland. Han är en stor C-ponny som mäter 138,3 cm över manken och hans färg är skimmel.

Pitbul

Valack född 1 april 2008. Pitbul är av okänd härstamning, men han ska ha Tinkerblod i sig och är importerad från Holland. Hans färg kallas palominoskäck och han är en liten D-ponny med sina 143 cm i mankhöjd.

Rut

Sto född 23 april 2003, e. Regent - ue. Elkar. Rut är av rasen Estnisk häst, som även kallas Klepper, och hon importerades också från Estland. Hennes färg är skimmelskäck.

Ruudi

Valack född 12 maj 2007, e. Rannik - ue. Elkar. Ruudi är av rasen Öselponny, som ursprungligen är en Ölandshäst och han importerades från Estland. Han är en D-ponny med färgen gulbrun, eller bork som den kallades förr.

Tarantella

Sto född 1998. Tella, som hon kallas, är en svart korsningsponny av okänd härstamning. Hon är 120 cm hög och mamma till Tuva som också står här hos oss.

Tuva

Sto född 2003. Tuva är en brun russkorsning undan Tarantella som också står hos oss, övrig härstamning okänd. Hon mäter 128 cm i mankhöjd.

Uppdaterad: 05 FEB 2018 20:10